CAD/CAM

3D-printere

Asiga MAX UV

MAX UV er en 3D-printer som er bevist pålitelig gjennom flere år på markedet. MAX UV setter standarden for dental 3D-printing både når det kommer til presisjon, print-hastighet og tilgjengelige materialer. Printeren har et lite foravtrykk som gjør den perfekt til ethvert tannteknisk laboratorie, og med en print-hastighet på 60mm per timen og en oppløsning på 62my kan Asiga printe alle aktuelle indikasjoner og mer til.

Pålitelig

Asiga MAX UV er en pålitelig og brukervennlig 3d-printer basert på DLP-teknologi (Digital Light Processing - type SLA). DLP-printere bruker en prosjektor med UV-lys for å herde hvert lag som printes, og til sammenlikning med en SLA-printer der det er en laser som herder hvert lag, er DLP en betraktelig raskere teknologi.

Nøyaktig

Asiga MAX bruker en UV LED på 385nm bølgelengde, noe som gir svært presise lag i XY retning. Sammenliknet med en printer som bruker 405nm vil Asiga MAX UV gi renere kanter rundt objektene og unngå lysspredning, som igjen er en svært stor fordel for dentalt bruk der nøyaktighet er essensielt. For å sikre at hvert lag som printes har nøyaktig høyde, har Asiga utviklet sitt eget posisjoneringssystem kalt SPS™ (Smart-Positioning-System Technology).  SPS™ er et aktivt system som under printing kommuniserer til til printeren at byggeplaten ligger riktig plassert i væskekaret. Dette garanterer at alle objekter som printes har presise dimensjoner og at man oppnår det beste resultatet gang etter gang.

Fleksibel

Skifte av materialer i en Asiga MAX UV er svært lett og tar bare 30 sekunder! Og med over 400 tilgjengelige materialer, er Asiga en klar vinner i dentale segmentet.


Asiga PRO4K

En voksen printer for maks produksjon!

Profesjonell 3D-printer for høy produksjon der kvalitet, nøyaktighet og pålitelighet essensielt. Industriledende DLP-teknologi gir PRO4K det største byggearealet i sitt segment, uten at det går utover hastigheten på 60mm per time.

Teknologi

Asiga har utviklet sin egen optikk for å få mest ut av DLP-teknologien, de har konstruert en printer med en av markedets største printflater der nøyaktigheten svært høy på hele flaten. PRO4K er utviklet på en måte som gir eksakt plassering av piksler, uansett produksjonsvolum.

4K Oppløsning

PRO4K har muligheten til å printe i "4K mode", dette er et modus som reduserer piksel-størrelsen uten å redusere hastigheten på printingen. "4K Mode" bruker Pixel Shift-teknologi der hver piksel flyttes under herding av hvert lag, det vil si at det fysisk øker oppløsningen på lagene.  Resultatet er mer nøyaktige print uten at det tar lenger tid. 


Pålitelig, nøyaktig og fleksibel

I tillegg til å være ledene i sitt segment når det kommer til teknologi og oppløsning, innehar PRO4K alle egenskapene til lillebroren MAX UV: 385nm bølgelengde, SPS™ (Smart-Positioning-System Technology) og over 400 tilgjengelige materialer.

Sammenlikning av printerne


Printer
MAX UV PRO4K65 PRO4K80
Teknologi Digital Light Processing (DLP) 4K Digital Light Processing (DLP) 4K Digital Light Processing (DLP)
XY oppløsning (piksel) 62 my 46 my (65 my native) 56 my (80 my native)
Bølgelengde 385nm 385nm 385nm
Byggevolum (BxDxH) 11.9 x 6.7 x 7.5 cm 17.6 × 9.9 × 20 cm 21.7 x 12.2 x 20 cm
Resinpatroner Variabel Variabel
Variabel
Påfylling av resin Manuell Manuell
Manuell
Lagtykkelse (tykkelse per lag printet)* Fra 10 my (50 my standard for dental) Fra 10 my (50 my standard for dental)
Fra 10 my (50 my standard for dental)
Biokompatible materialer Ja Ja Ja

Formlabs Form 3B+


Dental 

For å sikre høyest grad av brukervennlighet for det dentale markedet, har Formlabs satt sammen sitt egne team av eksperter. Formlabs Dental er en egen seksjon av Formlabs som tar seg av brukerstøtte og utvikling av dentale produkter. Ved kjøp av en Formlabs 3D-printer følger det med DSP, Dental Service Plan, som er ett til tre år med brukerstøtte direkte fra Formlabs. I tillegg til direkte brukerstøtte vil Formlabs Dental også følge med på alle printere for å se at de fungerer som normalt, og gi beskjed om de oppdager feil. Dette er en løsning som kun tilbys av Formlabs. 


Materialer 


Formlabs tilbyr også sine egne print-materialer som i tillegg til å være noen av de rimeligste på markedet også gir brukere en mulighet til å printe svært mange indikasjoner. Det finnes dentale materialer for arbeidsmodeller, bittskinner, implantatguider, for utbrenning og støp, og mer. Det vil også komme materialer for temporære kroner og broer i tillegg til helproteser i løpet av 2020. 


Stabilt resultat 

Med sin enestående print-teknologi og gode materialer vil 3d-printing i en Form 3B alltid gi et stabilt resultat av høyeste kvalitet. Hele print-kammeret blir varmet opp under printing noe som utelukker en av de største feilkildene ved 3d-printing, temperatursvingninger.  


Gjennomtenkt system 

I tillegg til selve printeren tilbyr Formlabs også rensestasjonen Form Wash og lysherderen Form Cure. I likhet med printeren er begge disse svært brukervennlige og kosteffektive. Ved bruk av et slikt komplett system med Form 3B og etterbehandlingsstasjonene vil resultatene bli de samme etter hvert print – uten ekstra feilkilder. For å holde kontroll på printere, materialer og væskekar har formlabs sin egen digitale portal Dashboard der brukere har full oversikt over utstyr og produksjon direkte fra nettleser.   


Build Platform 2

Gjør det enkelt å separere modellene fra byggeplatformen! 


Formlabs 3BL

Alle de eksepsjonelle egenskapene til Form 3B i mye større pakke!

Ny standard

Form 3BL setter en ny standard for masseproduksjon av dentale print. Med samme arbeidsflyt som Form 3B, sikrer Form 3BL at ditt laboratorie produserer maksimalt med dentale modeller tidseffektivt og kostnadseffektivt.


Sammenlikning av printerne


Printer Form 3B+ Form 3BL
Teknologi Low Force Stereolithography (LFS)™ Low Force Stereolithography (LFS)™
XY oppløsning 25 my 25 my
Laserpunktsstørrelse 85 my 85 my
Bølgelengde 405nm 405nm
Byggevolum (BxDxH) 14.5 × 14.5 × 18.5 cm 33.5 × 20 × 30 cm
Resinpatroner 1 (1liter) 2 (2liter)
Påfylling av resin Automatisk Automatisk
Lagtykkelse (tykkelse per lag printet)* 25-300 my 25-300 my
Laserenergi En 250 mW laser  To 250 mW lasere
Biokompatible materialer Ja Ja