CAD/CAM

3D-printere

Nyhet! Formlabs Form 4B

Form 4 er mSLA printer skriver drevet av Formlabs sitt nyutviklede Low Force Display™ (LFD). 

Den setter en ny standard for ekstrem hastighet,pålitelighet og materialytelse.


Rask hastighet møter markedsledende presisjon!

Rask: En modell hvert 49. sekund.

Nøyaktig: Perfekt passform, hver gang.

Intuitiv: Alle kan lære seg  å printe på 15 minutter.


Innovativ og nyskapende printenhet


Et optimalt oppsett av backlight og LFD (Low Force Display™) gir Form 4B en fortrinn i det dentale markedet. Høy nøyaktighet og svært rask printing!


Form 4B setter en ny bransjestandard for hastighet, pålitelighet, utskriftskvalitet og materialytelse

Automatic Resin Handling 
Fyller på resin raskt, nøyaktig og med minimalt søl, samtidig som det er enkelt å bytte materialer.
Intelligent Control Systems 
6 kontrollsystemer som nøyaktig måler og opprettholder temperaturen, resinivået, trykkreftene og print-statusen inne i printeren.
Flexible Film Resin Tank 
Holdbar resintank som reduserer kreftene som virker på delene under printing.
Release Texture 
En optisk film med mikrotekstur som gir luftstrøm og reduserer kreftene som virker på delen under utskrift.
Light Processing Unit 4 
Maskerer lys fra backlight-modulen for å skape eksakte printlag.
Backlight Unit 
60 LED’er som til sammen skaper en jevn UV-backlight med høy energi.


Intelligent Control Systems


Nye materialer

Precision Model Resin (V1)

Svært nøyaktig materiale for dentale modeller: >99% 100 μm toleranse, >90% 50 μm toleranse, printed med 50 μm lagtykkelse.

Fast Model Resin

For rask produksjon av modeller med høyere lagtykkelse: Print over 100mm/timen med 200my lagtykkelse! Over 3x raskere en forrige versjon av Draft Resin.


Indikasjoner


La hastigheten snakke for seg!

Enkel etterbehandling

Rens printede deler automatisk i Form Wash og lysherde enkelt i Form Cure 2. 

For ekstra rask lysherding finnes Fast Cure som er 90% Raskere en Form Cure, da lysherdes de fleste indikasjoner på få minutter!


Brukeren i fokus

For å sikre høyest grad av brukervennlighet for det dentale markedet, har Formlabs satt sammen sitt egne team av eksperter. Formlabs Dental er en egen seksjon av Formlabs som tar seg av brukerstøtte og utvikling av dentale produkter. Ved kjøp av en Formlabs 3D-printer følger det med DSP, Dental Service Plan, som er ett til tre år med brukerstøtte direkte fra Formlabs. I tillegg til direkte brukerstøtte vil Formlabs Dental også følge med på alle printere for å se at de fungerer som normalt, og gi beskjed om de oppdager feil. Dette er en løsning som kun tilbys av Formlabs. 


Ønsker du mer info og et pristilbud på Formlabs Form 4B?

Klikk her for å sende oss en epost!


Les mer om Form 4B på Formlabs sin hjemmeside


Asiga MAX UV

MAX UV er en 3D-printer som er bevist pålitelig gjennom flere år på markedet. MAX UV setter standarden for dental 3D-printing både når det kommer til presisjon, print-hastighet og tilgjengelige materialer. Printeren har et lite foravtrykk som gjør den perfekt til ethvert tannteknisk laboratorie, og med en print-hastighet på 60mm per timen og en oppløsning på 62my kan Asiga printe alle aktuelle indikasjoner og mer til.

Pålitelig

Asiga MAX UV er en pålitelig og brukervennlig 3d-printer basert på DLP-teknologi (Digital Light Processing - type SLA). DLP-printere bruker en prosjektor med UV-lys for å herde hvert lag som printes, og til sammenlikning med en SLA-printer der det er en laser som herder hvert lag, er DLP en betraktelig raskere teknologi.

Nøyaktig

Asiga MAX bruker en UV LED på 385nm bølgelengde, noe som gir svært presise lag i XY retning. Sammenliknet med en printer som bruker 405nm vil Asiga MAX UV gi renere kanter rundt objektene og unngå lysspredning, som igjen er en svært stor fordel for dentalt bruk der nøyaktighet er essensielt. For å sikre at hvert lag som printes har nøyaktig høyde, har Asiga utviklet sitt eget posisjoneringssystem kalt SPS™ (Smart-Positioning-System Technology).  SPS™ er et aktivt system som under printing kommuniserer til til printeren at byggeplaten ligger riktig plassert i væskekaret. Dette garanterer at alle objekter som printes har presise dimensjoner og at man oppnår det beste resultatet gang etter gang.

Fleksibel

Skifte av materialer i en Asiga MAX UV er svært lett og tar bare 30 sekunder! Og med over 400 tilgjengelige materialer, er Asiga en klar vinner i dentale segmentet.

Asiga PRO4K

En voksen printer for maks produksjon!

Profesjonell 3D-printer for høy produksjon der kvalitet, nøyaktighet og pålitelighet essensielt. Industriledende DLP-teknologi gir PRO4K det største byggearealet i sitt segment, uten at det går utover hastigheten på 60mm per time.

Teknologi

Asiga har utviklet sin egen optikk for å få mest ut av DLP-teknologien, de har konstruert en printer med en av markedets største printflater der nøyaktigheten svært høy på hele flaten. PRO4K er utviklet på en måte som gir eksakt plassering av piksler, uansett produksjonsvolum.

4K Oppløsning

PRO4K har muligheten til å printe i "4K mode", dette er et modus som reduserer piksel-størrelsen uten å redusere hastigheten på printingen. "4K Mode" bruker Pixel Shift-teknologi der hver piksel flyttes under herding av hvert lag, det vil si at det fysisk øker oppløsningen på lagene.  Resultatet er mer nøyaktige print uten at det tar lenger tid. 


Pålitelig, nøyaktig og fleksibel

I tillegg til å være ledene i sitt segment når det kommer til teknologi og oppløsning, innehar PRO4K alle egenskapene til lillebroren MAX UV: 385nm bølgelengde, SPS™ (Smart-Positioning-System Technology) og over 400 tilgjengelige materialer.

Sammenlikning av printerne


Printer MAX UV PRO4K65
Teknologi Digital Light Processing (DLP) 4K Digital Light Processing (DLP)
XY oppløsning (piksel) 62 my 46 my (65 my native)
Bølgelengde 385nm 385nm
Byggevolum (BxDxH) 11.9 x 6.7 x 7.5 cm 17.6 × 9.9 × 20 cm
Resinpatroner Variabel Variabel
Påfylling av resin Manuell Manuell
Lagtykkelse (tykkelse per lag printet)* Fra 10 my (50 my standard for dental) Fra 10 my (50 my standard for dental)
Biokompatible materialer Ja Ja